Verf en andere moeilijk te beheren items opslaan en weggooien

Je weet dat je een auto-accu niet zomaar bij de rest van je afval kunt gooien.

Maar wist je dat je ook dingen als verf apart moet afvoeren?

Afhankelijk van waar je woont, is er een lange waslijst met dingen die op een aparte manier moeten worden gerecycled. Van AA-batterijen (voor eenmalig gebruik en oplaadbaar) tot het weggooien van verf, de vuilnisbak is niet waar je deze ongewone items kwijt kunt.

Wanneer u naar een nieuw huis verhuist, of als u een gewone doe-het-zelver bent, moet u weten hoe u verf en andere benodigdheden moet opbergen en weggooien.

Deze gids leert u de trucs om uw moeilijk te beheren goederen veilig te houden. Je leert ook hoe je er vanaf kunt komen zonder een boete te krijgen!

Verf opslaan en weggooien
Voor verf zorgen is niet zo eenvoudig als er een deksel op plakken en het vervolgens in de prullenbak gooien als het op is. Als je wilt dat het lang meegaat, moet je het goed bewaren.

Dan is er nog de vraag wat voor spuitbus of vloeibare verf je gebruikt. De lakverzorging is afhankelijk van de basis van uw lak. Het hanteren van lak is anders dan bijvoorbeeld latex.

De dampen van beide zijn gevaarlijk om in te ademen als ze een hoog gehalte aan vluchtige organische stoffen (VOS) bevatten. Deze veroorzaken veel gezondheidsproblemen en zijn vervuilend. Maar vernis heeft meestal hogere niveaus en is ontvlambaar, in tegenstelling tot latex en verf op waterbasis.

Hoe verf op de juiste manier op te slaan?
Het maakt niet uit met wat voor soort verf je te maken hebt, het is essentieel om deze volledig af te dichten voordat je hem opbergt. Anders zal je overgebleven verf uitharden.

Verwijder alle verf die in de groeven is geslopen en zou voorkomen dat het deksel goed sluit. Neem vervolgens een hamer of rubberen hamer en tik zachtjes op de bovenkant langs de randen.

Als je een hamer gebruikt, pas dan op dat je niet te hard slaat en buig het deksel of het blikje. Dat maakt het moeilijker om te openen en zorgt ervoor dat het niet goed afsluit.

Hoe zich te ontdoen van verf?
Als je klaar bent met je verfblikken, of ze nu leeg zijn of niet, moet je ze op de juiste manier weggooien.

Zoek eerst uit of u verf of oplosmiddelen op latex- of oliebasis heeft. Dit maakt een enorm verschil in de manier waarop u met uw afgewerkte blikken omgaat.

Je weet dat je een auto-accu niet zomaar bij de rest van je afval kunt gooien. Maar wist je dat je ook dingen als verf apart moet afvoeren? Afhankelijk van waar je woont, is er een lange waslijst met dingen die op een aparte manier moeten worden gerecycled. Van AA-batterijen (voor eenmalig gebruik en oplaadbaar)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *